Balunz tipsar: Haka på trenden med bird cage-slöja!

Bird cage, flor, russian blusher, madonna veil - många namn för i stort sett samma glamourösa slöja! Sexigt, sött och elegant på samma gång och passar i stort sett till alla klänningsstilar!

En bird cage är en kort slöja bestående av vad som kallas ett engelskt eller ett franskt nät. (Det engelska nätet har större maskor än det franska.) Nätet var från början en prydnad till 1800-talets tjusiga hattar men började under första delen av 1900-talet att användas som slöjor. På 50-talet fästes ofta slöjan på så kallad "pillbox" - en liten rund hatt som placerades mitt på huvudet. Efter att Reese Witherspoon bar en bird cage i filmen "Sweet home Alabama" och Jessica Alba hade en på bröllopet i "Fantastic four" blev slöjan den allra hetaste bröllopsaccessoaren. Svenska kändisar som valt detta trendiga alternativ är till exempel Emma Andersson och Josephine Bornebusch.

Emma bar en bird cage i visor veil-stil.

Slöjan ska bäras till kinden eller ned till hakan och en bit ut från ansiktet. I många tidningar ses slöjan bäras väldigt tätt intill ansiktet men det är ganska jobbigt att bära den så en hel dag, när ögonfransarna fastnar i nätet när du blinkar och så. Gör det bekvämt för dig!

De flesta bird cage-slöjorna fästs med kam i håret men nu finns också en ny enklare variant som också passar ypperligt för dig som ska ha utsläppt hår; headband veil.


589 kronor på http://www.balunz.se/

Kommentarer

Populära inlägg