fredag 30 september 2011

Bröllopsmässa i Halmstad!

Du som bor i närheten av Halmstad, glöm inte student-, fest- & bröllopsmässan på Wapnö på söndag!
Dörrarna slår upp klockan 11:00 och vi stänger igen klockan 17:00.

Träffa oss där och kika på hela vårt sortiment av smycken, slöjor och andra bröllopsaccessoarer!torsdag 29 september 2011

Sno stilen: dekorationer av papper!

Bröllopsdekorationer av papper är supertrendigt! Bordspynt, corsage, brudbukett - allt går att tillverka av söta papper som matchar ert tema. Välj gärna papper som är eco-friendly så får du in lite miljövänlighet i bröllopet också! Här kommer lite inspiration!
Vi har hattnålar och blomsterdekorationsnålar i butiken om du själv är pigg på att tillverka bolldekorationerna ovanför!

På väg in: Glamourösa pärlörhängen!

Finns på http://www.balunz.se/ från och med nästa vecka!

tisdag 27 september 2011

På väg in: två nya modeller av hårnålar!

Finns på http://www.balunz.se/ om cirka tre veckor!


Balunz tipsar: Ytterligare ett sätt att vika näsduken på!

Sno stilen: Molly Sims!

I lördags gifte sig skådespelerskan Molly Sims med Scott Stuber vid en ceremoni på Frank Cafaretta Vineyard i Napa Valley. Molly bar en romantisk och feminin klänning med spets från Marchesa och smycken från Lorraine Schwartz. Tärnorna bar klänningar i olika modeller i brunt, svart och puderrosa. Bland gästerna sågs kändisar som Josh Duhamel och hans fru Fergie och Vince Vaughn. Porträttbilderna är tagna av fotografen Gia Canali.

måndag 26 september 2011

tisdag 20 september 2011

Fest- och bröllopsmässa på Wapnö!

För tredje året i rad kommer vi att finnas med på bröllopsmässan på Wapnö den 2:a oktober (se mer info på http://www.wapno.se/)
Vi har två stycken fribiljetter att lotta ut! Vill du ha någon av dem? Skriv namn och adress i kommentarsfältet här nedanför och delta i utlottningen!


måndag 19 september 2011

Sno stilen: bröllopsfrisyrer med bird cage!

Och så lite inspiration för dig som vill ha bird cage på din bröllopsdag! Vi har massor av modeller i vår webshop, så missa inte att kika in!
Sno stilen: bröllopsfrisyrer med lång slöja!

Varsågod, lite inspiration till dig som funderar på långa slöja! Missa inte att kolla in vårt sortiment på http://www.balunz.se/ ...
Sno stilen: trailer som visar bröllopet i Twilight mellan Bella och Edward!

Nytt i butiken: romantiskt strumpeband!

Nu har vi fått in en ny jättesöt variant av strumpeband i butiken! Lite dyrare men mycket lyxigare...

torsdag 15 september 2011

Balunz förklarar: bergskristall eller cubic zirconia?

Om man inte har råd med riktiga diamanter, vad ska man välja då? Våra smycken gnistrar till största delen av antingen bergskristaller eller cubic zirconia. Vad är skillnaden? Det benar vi ut här:

Bergskristall är en färglös, helt genomskinlig och klar variant av mineralet kvarts.
Ordet kristall  kommer från grekiskans krystallos som betyder is. Förr trodde man att bergskristall var fruset vatten som frusit till permanent.
Mineralet återfinns i hela jorden och är ett av jordens vanligast förekommande mineraler. Kristaller av högre kvalitet återfinns i Schweiz och Frankrike. Bergskristall har hårdhet 7 på Mohs skala, diamant har den högsta hårdheten av alla material och har 10.

Cubic zircon är en industriellt framställd kristall som är mycket lik diamant, den kallas ofta för konstgjord diamant. Det är svårt att se skillnad mellan de två, den mest påtagliga skillnaden är att materialet har mycket lägre värmeledningsförmåga än diamant, något som man kan känna mot läpparna

Cubic zirconian har ett värde av 8 på Mohs skala, alltså hårdare i materialet än bergskristallen men lite mjukare än diamanten. En cz-sten väger ungefär 1,6 ggr så mkt som en diamant av samma storlek.
Diamanter har ofta något slags orenhet men zirconian , som är syntetiskt framställd, är felfri med en ofantligt fin lyster.
Den naturliga formen av mineralet heter Baddeleyite och är väldigt, väldigt sällsynt.
Cubic zirconia uppfanns under sent 60-tal och produktion för smyckestillverkning startade 1976.


Armring med cubic zirconia, nyhet i butiken!

Snygga brudklänningar: Eco friendly!

Satsar du på ett bröllop med temat eco friendly?
Fina klänningarna, som också är miljövänliga, kommer från företaget Terra Amoré : http://terraamore.com/ !

Matcha med smycken och håraccessoarer med naturtema från oss!

Silverörhängen med lövranka.

Söt ring med blommor av cubic zircon.

Tjusig tiara i spännande design!

En av våra populäraste hårdekorationer med sötvattenpärlor och bergskristaller.

Fler tips på hur du kan fika näsduken!

Det finns många sätt, vissa mer avancerade än andra... Bara att börja öva! Den första varianten kallas för presindential folding.