Gammalt skrock vid bröllop!

Tror du på skrock? Då ska du tänka på vissa saker i bröllopsplaneringen:

Sy din egen klänning?
Enligt gammalt skrock får den som syr sin egen klänning gråta lika många tårar som stygn sydda.

Ute efter tur?
Om brudparet ser en sotare på väg till bröllopet betyder det tur. Finns ingen sotare i sikte ska bruden tänka på att sätta på höger sko först, det betyder också tur liksom att brudgummen inte får se bruden i sin klänning före bröllopet eller att ordna dubbelbröllop (ett av paren sas bli olyckliga då).
Det mest klassiska för tur är nog ändå att följa "Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in your shoe" - "Något lånat, något nytt, något gammalt och något blått", det gör många brudar än idag. Myntet i skon står för rikedom, det har vi i riset istället och tur är väl det för vem vill gå omkring med ett stort mynt i dojjan?!

Välgång, rikedom och fertilitet?
Riset som kastas över brudparet betyder lycka och välgång. Regn och snö i slöjan betyder i nästan alla Sveriges landskap detsamma. Bröllopstårtan symboliserar äktenskaplig lycka och fertilitet. Undrar om det gäller alla moderiktiga alternativ som cupcakes och macarons?!   Vill du bestämma? Den som svarar "ja" högst under ceremonin blir den som bestämmer. Den i brudparet som stampar hårdast i golvet efter att de ätit av bröllopstårtan komma bestämma i äktenskapet.    
Nästan alla våra strumpeband har "något blått", det är det vanligaste sättet att får med den delen av ramsan i sin brudutstyrsel. 
Alla brudväskorna från vår nya leverantör Emma har antingen små blå pärlor eller är fodrade med vit- och blårandigt tyg för "something blue"!



Kommentarer

Populära inlägg